Cu o lună înaintea alegerilor parlamentare din Slovacia, liderul Partidului Naţional Slovac, Andrej Danko, îi ameninţă pe alegători cu năzuinţele de autonomie ale maghiarilor. El a cerut alegătorilor să nu voteze cu un partid politic maghiar al cărui scop este obţinerea independenţei regiunilor sudice ale Slovaciei, potrivit Infostart, citat de Rador.

Se pare că după o acalmie relativ constantă în ultimii ani în relaţiile maghiaro-slovace, preşedintele Parlamentului slovac, Andrej Danko, se întoarce la obiceiurile predecesorului său din partid, Jan Slota, care mereu ameninţa cu pericolul maghiar.

Odată cu retragerea lui Jan Slota în spatele scenei politice, Partidul Naţional Slovac şi-a schimbat retorica, ba mai mult, ceea ce era de neimaginat în urmă cu 10 ani, azi a devenit realitate, şi anume: în 2016, Partidul Naţional Slovac a încheiat o coaliţie guvernamentală cu partidul Hid-Most, condus de Béla Bugár. Timp de patru ani nu au existat tensiuni mai deosebite între maghiari şi slovaci.

mai mult la www.hotnews.ro

Lasă un răspuns