Premierul polonez Donald Tusk, nevoit să remanieze guvernul înaintea alegerilor europene

0
35
Warszawa, 24.04.2024. Premier Donald Tusk przemawia podczas posiedzenia Rady Krajowej Platformy Obywatelskiej RP, 24 bm. w Warszawie. Na posiedzeniu maj¹ zapaœæ ostateczne decyzje ws. list do Parlamentu Europejskiego. (mr) PAP/Leszek Szymañski

Premierul polonez Donald Tusk a anunţat vineri o remaniere a cabinetului, coordonatorul serviciilor speciale Tomasz Siemoniak preluând funcţia suplimentară de ministru de Interne.

Potrivit Reuters, remanierea a fost determinată de faptul că patru miniştri din guvernul de coaliţie proeuropean condus de Coaliţia Civică (KO) a lui Tusk se retrag pentru a candida la alegerile pentru Parlamentul European din iunie. Tusk a declarat că o sarcină majoră a guvernului său este de a face mai eficiente întreprinderile de stat.

În celelalte trei schimbări, istoricul de artă Hanna Wroblewska a fost numită noul ministru al Culturii, în timp ce Krzysztof Paszyk, din partea partidului A Treia Cale, a devenit ministru al Dezvoltării, iar Jakub Jaworowski a fost numit ministru al activelor statului.

epochtimes-romania.com/news/premierul-polonez-donald-tusk-nevoit-sa-remanieze-guvernul-inaintea-alegerilor-europene–355178

Lasă un răspuns