Guvernul slovac a fost demis prin moţiune de cenzură

0
262
Guvernul minoritar slovac, condus de premierul de dreapta Eduard Heger, a fost demis joi în urma unei moţiuni de cenzură iniţiate de formaţiunea SaS (Libertate şi Solidaritate), un fost partener al coaliţiei guvernamentale, relatează agenţiile AFP şi EFE.
Slovacia, ţară membră a UE şi NATO şi care a livrat arme Ucrainei pentru a o ajuta în faţa agresiunii Rusiei, trece printr-o criză politică după ce partidul liberal-libertarian SaS (Libertate şi Solidaritate) s-a retras de la guvernare în urma unui lung conflict cu ministrul de finanţe Igor Matovic, şeful principalului partid de guvernământ, OLaNO („Oameni Obişnuiţi şi Personalităţi Independente”). Din cei 150 de deputaţi, 78 au votat pentru demiterea guvernului.
Căderea acestuia nu implică însă organizarea alegerilor anticipate, a căror convocare este îngreunată de prevederile din Constituţie. Prin urmare, preşedinta Zuzana Caputova va trebui acum să desemneze un nou premier care să-şi asume conducerea guvernului în cele 14 luni rămase până la următoarele alegeri la termen, potrivit surselor citate de Agerpres. Editor : Liviu Cojan

Citește mai mult la: /www.digi24.ro/stiri/externe/ue/guvernul-slovac-a-fost-demis-prin-motiune-de-cenzura-2185499

Lasă un răspuns