AcasăBratislavaSlovacia, în alertă după atacul Rusiei în Transcarpatia

Slovacia, în alertă după atacul Rusiei în Transcarpatia

-

Toate sistemele defensive ale Slovaciei au intrat în alertă după atacul cu rachetă de marţi al Rusiei în regiunea Transcarpatia, din vestul Ucrainei, relatează agenţia de ştiri TASR.

Potrivit ministrului slovac al Apărării, Jaroslav Nad, atacul cu rachetă al Rusiei a fost detectat de radarele ţării sale. Jaroslav Nad s-a declarat îngrijorat de acest atac, care s-a produs la doar 100 de kilometri de graniţa cu Slovacia.
În acest context, ministrul slovac a avertizat Rusia că, în cazul unui atac asupra ţării sale, va activa automat Articolul 5 al Tratatului Atlanticului de Nord, care prevede că un atac asupra unui stat membru este considerat un atac împotriva tuturor.
Este vorba de primul atac cu rachetă al Rusiei în Transcarpatia. În urma atacului, o reuniune de criză a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri la Guvernul slovac, care a activat un corp de poliţie pe lângă grăniceri, transmite TASR, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

50 Tips and Insights About Productivity, Happiness, and Life

The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...